STRAND

STRAND ZOUTELANDE - ZEEUWSE RIVIERRA
KLIK HIER VOOR EEN FILMPJE VAN HET STRAND BIJ ONZE DUINOVERGANG:


Video vanaf het strand              : Video vanaf het strand 

Video vanaf de duin                     : Video vanaf de duin
Video vanaf de duinovergang:
Video vanaf de duinovergang 


Het strand ligt op 500 mtr. / 5 minuten loopafstand van de vakantiewoning en is te bereiken via de Melsesweg (300 mtr.) en een schelpen wandelpad (200 mtr.) tussen camping Janse en camping Weltevreden. Met de beschikbare bolderkar kunt u gemakkelijk alle strandspullen vervoeren. Direct onder duinovergang De Zandput ligt het in 2023 gerenoveerde en uitgebouwde strandpaviljoen Neptunus met groot terras, eenvoudige, maar prima menukaart en verhuur van strandbedden en parasols. 1 km. verder is het strand op twee plaatsen te bereiken met de auto voor minder validen.

De witte zandstranden zijn breed en lopen langzaam af in zee. Ze zijn ideaal voor kleine kinderen die op het strand kunnen spelen. Op het strand zijn douches, een strandwacht en zeven strandpaviljoens binnen 1-2 km. (Neptunus, Scheldezicht, Bluv, Zuiderduin, De Strandzot, De Branding, De Zeeuwse Rivierra). Bij de paviljoens kunt u strandstoelen, windschermen en parasols huren.


De brede stranden van Zoutelande beslaan zo'n vijf kilometer (van Westkappelle tot aan Dishoek) en zijn meerdere keren verkozen tot de schoonste en mooiste van Nederland. Deze hebben een Blauwe Vlag, een milieu erkenning dat het strand veilig en schoon is. Het strand bij Zoutelande is het enige Zuiderstrand in Nederland en is typerend vanwege de diverse kenmerkende paalhoofden. Het is mogelijk om over het strand of op de duinen naar andere badplaatsen te wandelen zoals Dishoek, Westkappelle, Domburg of Vlissingen.

Zoutelande is één van de weinige badplaatsen in Nederland met een strand op het zuiden. U heeft hier op het strand dus minder last van wind en kunt er langer van de zon genieten dan in de meeste badplaatsen in Nederland. Het wordt hier ook wel de Zeeuwse Rivièra genoemd vanwege de beschutte ligging. 


Bij Zoutelande vindt u de hoogste duinen van Zeeland. Er loopt een duinpad langs de kust van Westkapelle, langs Zoutelande en Dishoek naar Vlissingen. Vanaf dit pad heeft u een prachtig uitzicht over het binnenland van Walcheren, het strand en de zee. U kunt het hele jaar over dit pad wandelen. Door de duinen ligt het strand beschut voor de wind en u kunt in het voor- en najaar lange strandwandelingen maken richting Domburg en Vlissingen.